Έρχονται «δαγκάνες» για παράνομη στάθμευση στην Αθήνα

Ο Δήμαρχος Αθηναίων προανήγγειλε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 το νέο μέτρο των «τροχοσφιγκτήρων» για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης.Από την ερχόμενη εβδομάδα, η Δημοτική Αστυνομία θα τοποθετεί «δαγκάνες» στους τροχούς των παράνομων σταθμευμένων οχημάτων και ο παραβάτης θα πρέπει να καταβάλλει επιτόπου το πρόστιμο, προκειμένου να φύγει, αλλιώς το όχημα θα μετακινείται με γερανό.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων, «για ζητήματα εξόφθαλμης και προκλητικής παράνομης στάθμευσης, η κλήση δεν επαρκεί».Ο Δήμος Αθηναίων έχει ξεκινήσει καμπάνια μέσω των social media, όπου ανεβαίνουν φωτογραφίες παράνομων σταθμευμένων οχημάτων σε πεζόδρομους ή θέσεις ΑΜΕΑ. «Θεωρώ ότι έχουμε τη στήριξη των πολιτών σε αυτή μας τη δράση», τόνισε ο κ. Καμίνης.

Σε ερώτηση ακροατή για το αποτεφρωτήριο νεκρών, ο Δήμαρχος Αθηναίων απάντησε ότι η σχετική συζήτηση θα γίνει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. «Ο Δήμος έχει συγκεντρώσει 16 προτάσεις για χώρους. Είναι γεγονός ότι ενώ υπάρχει σχετική νομοθεσία, αποτεφρωτήριο στη χώρα μας δεν έχει γίνει ακόμα και αυτό γιατί η νομοθεσία είναι ανεφάρμοστη. Κατορθώσαμε τον Μάιο του 2014 με μια νομοθετική τροποποίηση να κάνουμε την κατάσταση πιο εύκολη. Μέχρι το τέλος της θητείας, θεωρώ ότι θα έχουμε αποτεφρωτήριο στην Αθήνα» είπε ο κ.Καμίνης.

Σχετικά με την αποκομιδή των απορριμάτων στο Λόφο του Στρέφη, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει γίνει αποκομιδή σκουπιδιών για τρεις εβδομάδες. Η κατάσταση είναι δύσκολη, κυρίως λόγω των άναρχων συναυλιών που γίνονται στην περιοχή χωρίς την άδεια του Δήμου. Πέρυσι σταματήσαμε αυτές τις συναυλίες και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο και φέτος. Γενικά τα Εξάρχεια είναι μια περιοχή όπου οι εργαζόμενοι του Δήμου δεν μπορούν να κάνουν με ήπιο τρόπο τη δουλειά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ