Πώς θα ανοίξουν κινηματογράφοι και θέατρα το φθινόπωρο

"Εάν δεν έχουμε κάτι δυσάρεστο μπορεί να ανοίξουν με μέτρα όπως για παράδειγμα με μειωμένη πληρότητα" είπε η κυρία Μενδώνη.

"Σειρά διαρθρωτικών αλλαγών" ώστε να ανοίξουν θέατρα και κινηματογράφοι το φθινόπωρο προανήγγειλε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. "Εάν δεν έχουμε κάτι δυσάρεστο μπορεί να ανοίξουν με μέτρα όπως για παράδειγμα με μειωμένη πληρότητα" είπε η κυρία Μενδώνη.

Όπως εξήγησε, "θέλει συστηματική οργάνωση σε είσοδο και έξοδο για να τηρηθεί η απόσταση 1,5 μέτρο, μέσα στον οποιοδήποτε κλειστό χώρο θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα εισόδου νωπού αέρα και βεβαίως θα καθόμαστε πιο αραία αλλά οικογένειες ή παρέες θα μπορούν να κάθονται δίπλα-δίπλα. Δεν είναι απλό, χρειάζεται προσαρμογή".


"Πιστεύω ότι η υπευθυνότητα που έδειξε η κοινωνία θα συνεχιστεί", τόνισε η υπουργός Πολιτισμού.

Η κυρία Μενδώνη απάντησε, ακόμα, ότι "δεν αντιμετωπίστηκε διαφορετικά ο πολιτισμός από όλους τους υπόλοιπους εργασιακούς τομείς αλλά αποκαλύφθηκε μια τεράστια ποικιλομοφρία διαφορετικών εργασιακών σχέσεων. Από τον Μάρτιο συνεργαστήκαμε συστηματικά με το υπ. Εργασίας και το ΥΠΟΙΚ στη συνέχεια προκειμένου η περίμετρος των μέτρων να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους στον τομέα του πολιτισμού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ