Ρόδος: 31χρονος κρατούμενος με κορονοϊό αφαίρεσε τις χειροπέδες και δραπέτευσε από το νοσοκομείο

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρόδο, μετά την απόδραση ενός 31χρονου κρατούμενου από το νοσοκομείο του νησιού, όπου νοσηλευόταν με κορονοϊό.

Πρόκειται για έναν 31χρονο κρατούμενο, αλβανικής καταγωγής, που είχε μεταφερθεί από το Κατάστημα Κράτησης Χανίων στη Ρόδο, προκειμένου να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για υποθέσεις κλοπών.

Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Ρόδου φρουρούμενους, ωστόσο, σύμφωνα με τη Ροδιακή, κατάφερε να ανοίξει τις χειροπέδες τις οποίες του είχαν τοποθετήσει νωρίτερα οι αστυνομικοί.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 31χρονος παρουσίασε δυσφορία και πυρετό, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στο ΑΤ Ρόδου. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από covid και μάλιστα παρουσίασε επιπλοκές στο αναπνευστικό. Έτσι, κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του.

Ο αστυνομικός που τον φρουρούσε δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να μείνει μέσα στον θάλαμο με τους ασθενείς κι έτσι παρέμενε όλη τη νύχτα στον χώρο αναμονής, έχοντας προηγουμένως βάλει χειροπέδες στον κρατούμενο και “ασφαλίζοντάς” τον με το κρεβάτι, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Δεν έγινε γνωστό κάτω από ποιες συνθήκες ο 31χρονος κατάφερε να βγάλει τις χειροπέδες και να αποδράσει μέσα σε λίγα λεπτά. Όταν έγινε αντιληπτή η “εξαφάνισή” του, σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του.

Για το γεγονός έχει ενημερωθεί ήδη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ρόδου, καθώς επίσης και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι η σύλληψη του 31χρονου είναι θέμα χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ