Ποιος επενδυτής θέλει να ρίξει 3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Nicholas Jennett. Ποιος είναι αυτός; Ο άνθρωπος, που σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της στήλης είναι διατεθειμένος, υπό προϋποθέσεις, να ρίξει περί τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ στην ελληνική αγορά.

Πώς; Μέσω της περαιτέρω ενίσχυσης της χρηματοδότησης έργων που θα είναι κατάλληλα και βιώσιμα, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας που αποτελούν και την ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Πρόκειται για τον νυν αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), που ανέλαβε και επικεφαλής της «Investment Team for Greece». Η συγκεκριμένη ομάδα ιδρύθηκε πρόσφατα αποκλειστικά για τη χώρα μας με στόχο να συνεισφέρει στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.

Η «Investment Team for Greece» θα αποτελείται από 30 στελέχη του Ομίλου ΕΤΕπ. Το 2015 ο Όμιλος ΕΤΕπ (η ΕΤΕπ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων) χορήγησαν στην Ελλάδα δάνεια και εγγυήσεις συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι ο Jennett από τη θέση του Διευθυντή νέων χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΤΕπ, πριν ενάμιση χρόνο περίπου, ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότηση στην Pharmathen, για την ενίσχυση του προγράμματος Έρευνας και Ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ