Jumbo: Διπλασίασε το placement ο Βακάκης - Η Tanocerian προσφέρει το 3%

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μια δυναμικό 2023 για τα Jumbo

Διπλάσιο είναι τελικά το ποσοστό που προσέφερε η Tanocerian Maritime του Απόστολου Βακάκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg θα προσφέρει το 3% της Jumbo ή 4 εκατ. μετοχές.

Η τιμή παραμένει στα 27,20 ευρώ, η οποία αντιστοιχεί σε discount 9,3% σε σχέση με τη χθεσινή (8/5) τιμή κλεισίματος. Από τη συναλλαγή η Tanocerian εκτιμάται ότι θα λάβει 108,8 εκατ ευρώ.

Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 9 Μαΐου, και την «έτρεξε» η Citi.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μια δυναμικό 2023 για τα Jumbo, καθώς είδε άλμα κερδοφορίας 21,88% και καθαρά κέρδη 303 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις του Ομίλου ξεπέρασαν το φράγμα του 1 δισ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά +13,90% σε σύγκριση με το 2022, στα 1.081,39 εκατ. ευρώ.

Χθες που η μετοχή της Jumbo έκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά, φτάνοντας πρώτη φορά στα 30 ευρώ, με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ, ο κ. Βακάκης αποφάσισε να προχωρήσει σε νέο placement, το τρίτο κατά σειράν στη διάρκεια της τελευταίας επταετίας.

Σημειώνεται ότι η κυπριακή Tanocerian Maritime, η οποία ελέγχεται πλήρως από τον Απόστολο Βακάκη, δραστηριοποιείται κυρίως στον χρηματοοικονομικό τομέα, ενώ διατηρεί συμμετοχές σε επενδυτικά χαρτοφυλάκια, όπως τα ακίνητα. Στη Jumbo 9,99% κατέχει η FMR LLC και 5,0514% η Capital Group Companies Inc.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ