Οι δύο ελληνικές εταιρείες που κατεβαίνουν από κοινού στην Ινδία

Ξεκινάει η κοινή επένδυση της Chipita με τον Ομιλο Λούλη στην Ινδία.


Η εν λόγω επένδυση, συνολικού ύψους 16 εκατ ευρώ, βρίσκεται στη τελική ευθεία και αφορά την δημιουργία αλευρόμυλου.
Μάλιστα οι δύο πλευρές έχουν προχωρήσει στη σύσταση κοινής εταιρίας, όπου τα ποσοστά συμμετοχής τους διαμορφώνονται σε 60% για τον Ομιλο Λούλη και 40% για την Chipita.
Η Ινδία, με 1,2 δισ. κατοίκους, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα παγκοσμίως μετά την Κίνα. Πρόκειται δε για μια αγορά σε άνοδο, όπως πιστοποιείται και από τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταγράφει τα τελευταία χρόνια σημαντική βελτίωση.
H ολοκλήρωση της επένδυσης τοποθετείται μέσα στρα επόμενα δύο χρόνια ενώ το 40% της παραγωγής του θα απορροφάται από την Chipita για την εκεί δραστηριότητά της.
Ο Ομιλος Λούλη όμως συνεχίζει τις επενδύσεις και εντός Ελλάδας. Το περαμσένο καλοκαίρι ολοκληρώθηκε η κατασκευή γραμμής αποφλοίωσης δίκοκου σιταριού. Ετσι από τις αρχές Σεπτεμβρίου η εταιρία έχει «ρίξει» στην αγορά αλεύρι ολικής άλεσης από δίκοκκο στάρι με την ονομασία ΖΗΝ. Η πρώτη ύλη ήταν ελληνική και η επεξεργασία έγινε στο νέο αποφλοιωτήριο της εταιρείας.
Για το σύνολο της χρήσης η διοίκηση της αλευροβιομηχανίας αναμένει ότι ο τζίρος για την εταιρία θα κυμανθεί στα 90 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 2,7 εκ. ευρώ ενώ το EBITDA εκτιμάται να κυμανθεί στο 10%-11% του κύκλου εργασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ