Και ένα «διαζύγιο» μετά τον «γάμο» στην αγορά των σούπερ μάρκετ

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του Μαρινόπουλου με τον Σκλαβενίτη με στόχο την ανάπτυξη 33 hypermarkets σε όλη την Ελλάδα, ήρθε και ενα διαζύγιο. 

Ο λόγος για τις εταιρείες “ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.” και “ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ Α.Ε.Ε.Ε.” οι οποίες ανακοίνωσαν χθες την από κοινού απόφασή τους για λύση της μεταξύ τους σύμβασης δικαιόχρησης”, η οποία αφορούσε σε 141 καταστήματα σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για μία συμφωνία η οποία ουσιαστικά δεν έκλεισε ούτε δύο χρόνια - είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2014 και αφορούσε τα καταστήματα της αλυσίδας Αρβανιτίδης που είχε εξαγοράσει η Karipidis Bros - συμφερόντων του σημερινού προέδρου του Άρη, και τα οποία είχαν μπει κάτω από το σήμα της Carrefour Μαρινόπουλος. Η τελευταία είχε αναλάβει και την τροφοδοσία τους με αποτέλεσμα να παρουσίαζουν προβλήματα με ελλείψεις προϊόντων.

Πρόκειται για 141 καταστήματα κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα (Νομός Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Ημαθίας τα περισσότερα).

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθεί από την πλευρά Καριπίδη η νέα συνεργασία με άλλον όμιλο του λιανεμπορίου η οποία θα βάλει υπό την σκέπη του το δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται ένα 24ωρο μετά από την ανακοίνωση της συμφωνίας για σύσταση κοινής εταιρείας, από την Μαρινόπουλος και την Σκλαβενίτης, η οποία θα εκμεταλλεύεται τα υπερμάρκετ της πρώτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ