Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις γνωστής αλυσίδας ρούχων

Η Hennes & Mauritz AB ανακοίνωσε ότι τα κέρδη β΄ τριμήνου υποχώρησαν 17% αφότου η σουηδική αλυσίδα μόδας υπέστη πλήγμα λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων και του ισχυρού δολαρίου.

Η εταιρεία λιανικής ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαΐου, υποχώρησαν στις 5,357 δισ. κορόνες (649,6 εκατ. δολάρια) σε σχέση με τις 6,453 δισ. κορόνες στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet είχαν εκτιμήσει καθαρά κέρδη 5,46 δισ. σουηδικών κορόνων.

Η H&M την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις β΄ τριμήνου, εάν αφαιρεθεί ο ΦΠΑ και μεταφραστούν σε σουηδικό νόμισμα, αυξήθηκαν στις 46,87 δισ. κορόνες από τις 45,87 δισ. κορόνες πέρυσι.

Αλλά ο διευθύνων σύμβουλος Karl-Johan Persson, τόνισε πως οι πωλήσεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο διαμορφώθηκαν σημαντικά χαμηλότερα των προσδοκιών, καθώς οι δύο αυτοί μήνες επηρεάστηκαν αρνητικά από τις ψυχρές καιρικές συνθήκες σε πολλές από τις αγορές της.

"Το γεγονός ότι η αύξηση των πωλήσεων στο τρίμηνο ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου, είχε φυσιολογικά μια επίδραση στα κέρδη", τόνισε ο Persson.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα κέρδη στο β΄ τρίμηνο επηρεάστηκαν επίσης από μια συνεχιζόμενη αρνητική επίδραση στο αμερικανικό δολάρια και το κόστος των μακροπρόθεσμων επενδύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ