Η VW συμφώνησε να αποζημιώσει 650 αντιπροσώπους

Η Volkswagen έφτασε σε συμφωνία με περίπου 650 αμερικανικές αντιπροσωπείες που επηρεάστηκαν από την κρίση με τις εκπομπές ρύπων. Ωστόσο ακόμη δυσκολεύεται να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές να δεχθούν την επισκευή περίπου μισού εκατομμυρίου οχημάτων ντίζελ που βρίσκονται ακόμη στους δρόμους των ΗΠΑ, ακόμη κι αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων.

Η συμφωνία με τους αντιπροσώπους, η οποία περιλαμβάνει μια πληρωμή και άλλες παραχωρήσεις, θα βοηθήσει να «θεραπευτούν οι πληγές μεταξύ των αντιπροσώπων και της Volkswagen», υποστήριξε ο Steve Berman, δικηγόρος που εκπροσωπεί τις αντιπροσωπείες, απευθυνόμενος στον Αμερικανό δικαστή Charles Breyer στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο δικαστής έθεσε ως προθεσμία τις 30 Σεπτεμβρίου για την ολοκλήρωση των λεπτομερειών.

Ο Hinrich Woebcken, διευθύνων σύμβουλος στην αυτοκινητοβιομηχανία για τη Βόρεια Αμερική, χαρακτήρισε τη συμφωνία «ένα πολύ σημαντικό βήμα στη δέσμευσή μας να διορθώσουμε τα πράγματα» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παράλληλα, ο δικαστής Breyer έδωσε προθεσμία στη Volkwagen μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, προκειμένου να υποβάλει στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή μια πρόταση για την επισκευή των τρίλιτρων οχημάτων, τη στιγμή που ακόμη εκκρεμεί και η συμφωνία για την τεχνική επισκευή των δίλιτρων αυτοκινήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ