Το στοίχημα της Λουξ και η διείσδυση σε νέες αγορές

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αναψυκτικών της εταιρείας

Η διείσδυση σε νέες αγορές αλλά και η ενίσχυση των μεριδίων της στις ήδη υπάρχουσες αποτελούν τους στόχους της εταιρείας Λουξ. Την ίδια στιγμή στοίχημα για την εταιρεία αποτελούν και τα αναψυκτικά Plus & Light με φυτικά γλυκαντικά, τα οποία τα επόμενα χρόνια θα στηρίξουν την ανάπτυξη της εταιρίας.

Σήμερα η Λουξ έχει παρουσία σε 20 χώρες, με εξαγωγές στην Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και την Ασία. Στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι η αύξηση των εξαγωγών στο 10% της παραγωγής (από περίπου 5% που είναι σήμερα), εστιάζοντας στην εντατικοποίηση της διείσδυσή της στις ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Νοτίου και Κεντρικής Αφρικής και της Βόρειας Ευρώπης, της Κύπρου και Νότιας Κορέας, ενώ βασικός στόχος της παραμένει και η επέκταση της στην Ρωσία.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η Λουξ προχώρησε σε συμφωνία εμπορικής συνεργασίας με την ΕΖΑ προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δίκτυα διανομής τους. Έτσι, απέκτησε πρόσβαση σε περιοχές όπου η ίδια δεν έχει ισχυρή παρουσία αλλά έχει η ΕΖΑ και το αντίστροφο.

Στην ελλληνική αγορά, η Λουξ έχει διεισδύσει σε ολόκληρη την ελληνική αγορά, κερδίζοντας την προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών. Συγκεκριμένα, η Λουξ έχει ανέλθει στο 9,4% (σε όγκο) και 10,2% (σε αξία) της αγοράς αναψυκτικών συνολικά, ενώ στην κατηγορία των αναψυκτικών με γεύση έχει κατακτήσει το 27,2% (σε όγκο) και 30,5% (σε αξία) μεριδίων.

Η εταιρεία ανταποκρινόμενη στις νέες ανάγκες-τάσεις των καταναλωτών για ποιοτική απόλαυση προϊόντων, με λιγότερες θερμίδες, με τον πλέον φυσικό τρόπο, η Λουξ δημιούργησε τα νέα αναψυκτικά λουξ plus 'n light με 0% ζάχαρη, 60% λιγότερες θερμίδες και μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις της εταιρείας αναψυκτικών Λουξ ανήλθαν στα 31,7 εκατ. ευρώ το 2016 από 30 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στις 913 χιλ. ευρώ έναντι 2,2 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της δημιουργίας επισφαλών απαιτήσεων απαιτήσεων ύψους 3,9 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ