Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ

Κίνητρα για την εθελούσια αποχώρηση μέρος του προσωπικού ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία των εργαζομένων (ΟΜΕ-ΟΤΕ), πρόκειται για δύο προγράμματα που τέθηκαν σε ισχύ σήμερα 15 Μαρτίου και η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής λήγει στις 30 Απριλίου.

Το πρώτο πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται μέχρι το 2025 και σύμφωνα με εκτιμήσεις αφορά 1.200 υπαλλήλους. Για όσους συμμετάσχουν ο ΟΤΕ θα καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές για την περίοδο μέχρι να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ενώ θα προσφέρονται και επιπλέον παροχές.

Το δεύτερο πρόγραμμα είναι ευρύτερο και με εξαίρεση ορισμένες υπηρεσίες αφορά προσωπικό με προϋπηρεσία άνω των 10 ετών στον ΟΤΕ και είναι άνω των 40 ετών.

Κόντρα για τη φύλαξη

Παράλληλα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ ανακοίνωσε πως ενημερώθηκε από τη διοίκηση του ΟΤΕ πως το έργο της φυσικής φύλαξης των εγκαταστάσεων θα τεθεί εκτός Ομίλου. “Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις όποιες μεθοδεύσεις οδηγούν εργαζόμενους έξω από τον ΟΤΕ. Είμαστε σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με το προσωπικό της φύλαξης και θέση μας διαχρονικά είναι πως κανείς εργαζόμενος δεν πρόκειται να απολυθεί και πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις που θα διασφαλίζουν την εργασία τους σε μία κερδοφόρα εταιρεία πουστο μεγαλύτερο μέρος έχουν συμβάλλει οι εργαζόμενοι. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν τα Όργανα της Ομοσπονδίας, προκειμένου να αποφασίσουμε τον τρόπο δράσης που θα ακολουθήσουμε, πάντα λαμβάνοντας υπόψη τα εργασιακά δικαιώματα και την αγωνία των συναδέλφων, ώστε αργότερα το μεσημέρι, που θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τη Διοίκηση, να αντιπροσωπεύσουμε με τον καλύτερο δυνατότρόπο τους συναδέλφους”, αναφέρει η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ