AS: Αποχωρεί από την λιανική

Έτος αναδιοργάνωσης το 2019 για την AS η οποία είδε το 2018 πωλήσεις και κέρδη να αυξάνονται με χαμηλούς ρυθμούς

Σε 27 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν το 2018 οι πωλήσεις της AS έναντι 25,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 4,1%. Αύξηση 7,2% παρουσιάζουν και τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρείας τα οποία διαμορφώθηκαν σε 3,2 εκατ. ευρώ από 2,9 εκατ. ευρώ το 2017. 

Αντίθετα πτώση, και μάλιστα σημαντική, της τάξης του 19,6% παρουσιάζουν οι πωλήσεις λιανικής. Αυτός φέρεται να είναι και ο λόγος που μέσω της δημοσιοποιήσης του ισολογισμού η διοίκηση της εταιρείας προαναγγέλει την διακοπή λειτουργίας τεσσάρων καταστημάτων λιανικής εντός του προσεχούς Ιουλίου, διατηρώντας σε λειτουργία μόνο το κατάστημα χονδρικής/λιανικής στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στο Ωραιόκαστρο.

Πρόκειται για τα καταστήματα παιδικού ρούχου της ιταλικής Idexe, που η εταιρεία λειτουργεί ένα στη Λάρισα και τρία στη Θεσσαλονίκη (σε Περαία, Τούμπα και Κορδελιό).

Τέλος σε ότι αφορά την τρέχουσα χρήση ο όμιλος επικεντρώνεται στην αύξηση του μεριδίου αγοράς στο κλάδο του παιδικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, στην αύξηση των εξαγωγών στην Ευρώπη και στην ισορροπημένη διαχείριση των λειτουργικών της εξόδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ