Hellenic Cables: Ανάληψη έργων υποβρυχίων καλωδίων

Η υλοποίηση του έργου, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης των καλωδίων, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 28 μηνών.

Σε υπογραφή σύμβασης με τον ΑΔΜΗΕ προχώρησε η Hellenic Cables, στο πλαίσιο της δ' φάσης διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και συγκεκριμένα για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις Λαύριο-Σέριφος και Σέριφος-Μήλος, συνολικού μήκους 170 χλμ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο «με το κλειδί στο χέρι» ("turnkey") περιλαμβάνει τη μελέτη, παραγωγή και προμήθεια των χερσαίων και υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης 150 kV, καθώς και των παρελκόμενων εξαρτημάτων, την εγκατάσταση, πόντιση και προστασία των χερσαίων και υποβρυχίων καλωδίων, την πραγματοποίηση των αναγκαίων συνδέσεων και τερματισμών, καθώς και των τελικών δοκιμών μετά την εγκατάσταση.
Το έργο, που θα διασυνδέσει τη Μήλο και τη Σέριφο στο ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, εντάσσεται στην τέταρτη και τελευταία φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων.

Με τη λειτουργία της, η νέα διασύνδεση θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ηλεκτροδότησης σε ακόμη επτά άμεσα και έμμεσα διασυνδεόμενα νησιά των Κυκλάδων (Φολέγανδρος, Μήλος, Σέριφος, Ίος, Κίμωλος, Σίφνος και Κύθνος) καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ θα επιτρέψει τη σταδιακή απόσυρση των ρυπογόνων και παλαιάς τεχνολογίας σταθμών ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν μέχρι σήμερα στη Μήλο και στη Σέριφο.

Η υλοποίηση του έργου, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης των καλωδίων, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 28 μηνών. Τα υποβρύχια καλώδια θα κατασκευαστούν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Hellenic Cables στην Κόρινθο.

Ο Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables δήλωσε: «Η ηλεκτρική διασύνδεση της Μήλου και της Σερίφου με το ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στηρίζει τη νησιωτική οικονομία, την ενεργειακή ασφάλεια και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της χώρας. Η Hellenic Cables, μέσω των καλωδίων και των υπηρεσιών που προσφέρει, συμβάλλει καθοριστικά στην ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ