Βάλτε σήμερα πετρέλαιο θέρμανσης και κερδίστε 400 ευρώ στα 1.000 λίτρα

Λήγει σήμερα η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, η ζήτηση του οποίου έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, εν όψει της εξίσωσης της τιμής του με αυτήν του πετρελαίου κίνησης, από το φθινόπωρο. Αν δεν φουλάρετε σήμερα τη δεξαμενή σας, σας περιμένει ένα χαράτσι το οποίο στην καλύτερη περίπτωση θα είναι 400 ευρώ.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι ακόμη και αν αγοράσετε το πετρέλαιο με την πιστωτική σας κάρτα, σας συμφέρει περισσότερο από το να μην αγοράσετε καθόλου. Έστω και αν πληρώσετε τους τόκους που προκύπτουν από τα δυσθεώρητα επιτόκια των πιστωτικών.

Μία και μοναδική περίπτωση υπάρχει να χάσετε αγοράζοντας σήμερα πετρέλαιο θέρμανσης:

• Να γίνει κάποιο θαύμα και να αποσυρθεί η διάταξη που προβλέπει την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης από τον Οκτώβριο του 2012

• Να εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και να αρχίσει να πέφτει η τιμή του πετρελαίου διεθνώς.

Αν γίνουν και τα δύο αυτά ταυτόχρονα, τότε θα υπήρχε μια πιθανότητα να αγοράζατε τον Οκτώβριο σε τιμή χαμηλότερη από 1,02-1,04 στην οποία πωλείται σήμερα. Αν δεν ανήκετε σε αυτούς που κάνουν τέτοιου είδους προβλέψεις, τότε το καλύτερο είναι να κινηθείτε τώρα που διαβάζετε αυτό το ρεπορτάζ, καθώς η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σταματάει στις σήμερα 30 Απριλίου. Ηδη χθες, σε πολλές γειτονίες του λεκανοπεδίου, τα βυτία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης, είχαν αρχίσει και πάλι τις βόλτες παρά το γεγονός ότι το θερμόμετρο έδειχνε 25 βαθμούς κελσίου.

Είναι απολύτως κατανοητό, το να ισχυριστείτε ότι δεν διαθέτετε χρήματα αυτή τη στιγμή για να κάνετε μια τόσο δαπανηρή αγορά. Ειδικά στις πολυκατοικίες είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο να συνεννοηθούν όλοι οι ένοικοι πολλοί από τους οποίους δεν ανταποκρίνονται καν στην υποχρέωση καταβολής των κοινοχρήστων. Αν τα βάλετε όμως κάτω, θα διαπιστώσετε ότι σας συμφέρει. Να ποια είναι τα δεδομένα:

Σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης κοστίζει περίπου ένα 1,02-1,04 ευρώ. Δηλαδή, τα 1000 λίτρα θα κοστίζουν περίπου 1020-1040 ευρώ.

Από τις 15 Οκτωβρίου, αν γίνει η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του ειδικού φόρου που βαραίνει το πετρέλαιο κίνησης, ένα λίτρο πετρελαίου θέρμανσης θα διατίθεται προς 1,35-1,40 ευρώ το λίτρο υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επιδεινωθεί η κατάσταση στην διεθνή αγορά πετρελαίου. Άρα, αναβάλλοντας την αγορά, έχετε μια επιβάρυνση 350-400 ευρώ στο...τσεπάκι.

Ακόμη και αν αγοράσετε το πετρέλαιο θέρμανσης με πιστωτική κάρτα τώρα, ακόμη και αν καταβάλλετε μόνο την ελάχιστη καταβολή, η επιβάρυνση από τους τόκους, θα είναι μικρότερη σε σχέση με το ποσό που προαναφέρθηκε. Χώρια που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε μια από τις προσφορές που γίνονται αυτή την περίοδο για αγορά πετρελαίου θέρμανσης μέσω πιστωτικής κάρτας. Δύο είναι οι βασικές παράμετροι αυτών των προσφορών:

1. Εξασφαλίζετε πρόσθετη έκπτωση η οποία συνήθως κυμαίνεται από 3-4% επί της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης (αυτό μεταφράζεται σε όφελος 30-40 ευρώ στα 1000 λίτρα)

2. Σας παρέχεται η δυνατότητα να αποπληρώσετε το πετρέλαιο σε 3 άτοκες δόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ