Ποιους αγώνες θα δεις οπωσδήποτε δωρεάν στην τηλεόραση

Κατάλογο με μεγάλα αθλητικά γεγονότα τα οποία θα πρέπει μεταδίδονται ζωντανά από έναν τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας κατάρτισε η …κυβέρνηση. Ο κατάλογος ενσωματώνεται σε απόφαση των υφυπουργών Πολιτισμού Γιάννη Αδριανού και παρά τω πρωθυπουργώ Σοφίας Βούλτεψη. Είναι μια πρακτική η οποία ακολουθείται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και πλέον υιοθετείται και από την Ελλάδα.  

Ο τηλεθεατής εξασφαλίζει ότι για συνολικά 18 μεγάλα αθλητικά γεγονότα, ακόμη και αν τα τηλεοπτικά δικαιώματα έχουν εκχωρηθεί σε συνδρομητική τηλεόραση (πρακτικά στον ΟΤΕ TV ή στην NOVA) θα υπάρχει υποχρέωση των σταθμών αυτών να επιτρέπουν τη μετάδοση και από ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας. Η έλλειψη της συγκεκριμένης απόφασης είχε προκαλέσει πέρυσι σύγκρουση ειδικά ανάμεσα στον ΟΤΕ και στην FORTHnetεξαιτίας της μετάδοσης του τελικού κυπέλλου στο ποδόσφαιρο αποκλειστικά από τον ΟΤΕ.

Τι αναφέρει η απόφαση; «Καταρτίζουμε κατάλογο αθλητικών εκδηλώσεων ιδιαιτέρου κοινωνικού ενδιαφέροντος , για τις οποίες εξασφαλίζεται στο κοινό η δυνατότητα παρακολούθησης τους κατά πρώτη χρονικά μετάδοση από τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας μέσω ολικής ή μερικής ζωντανής κάλυψης ή ολικής ή μερικής αναμετάδοσης».

Ο κατάλογος περιλαμβάνει πολύ μεγάλα γεγονότα όπως ο τελικός του ChampionsLeague, ο τελικός κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, tofinal4 στο μπάσκετ κ.ά. Τον πλήρη κατάλογο μπορείτε να τον δείτε ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ