Πάνω από τις 30.000 μονάδες ο Dow Jones

Με «καύσιμο» τις θετικές εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολίων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να εκκινήσει η διαδικασία μετάβασης της εξουσίας στον νικητή των προεδρικών εκλογών Τζο Μπάιντεν και την ομάδα του, ο Dow Jones έγραψε Ιστορία την Τρίτη και έκλεισε πάνω από τις 30.000 μονάδες.

Ο Dow Jones είχε σπάσει το φράγμα των 20.000 μονάδων το 2017 και 120 χρόνια μετά τη δημιουργία του. Σε λιγότερο από 12 μήνες, τον Ιανουάριο του 2018, πέρασε και τις 25.000 μονάδες, ενώ στην περίοδο που ακολούθησε υπήρξαν σκαμπανεβάσματα τα οποία αντικατέστησε η κατακόρυφη πτώση την περασμένη άνοιξη όταν εκδηλώθηκε η πανδημία του κορονοϊού.

Με τα μέτρα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και του Κογκρέσου για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας η αισιοδοξία επέστρεψε στις τάξεις των επενδυτών, γεγονός που αποτυπώθηκε και στον πιο γνωστό χρηματιστηριακό δείκτη του κόσμου. Η νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, η οποία διατηρεί τα επιτόκια σε ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια ώστε να προσφέρει στήριξη στην οικονομία των ΗΠΑ θεωρείται ως ο σημαντικότερος παράγοντας για την εκρηκτική άνοδο του Dow Jones τους τελευταίους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ