Στη Μ. Ανατολή ο Ν. Δένδιας - Συνεχίζεται η σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές με στελέχη της κυβέρνησης του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής. Νέα παρέμβαση Μπάιντεν.

Τουλάχιστον 212 άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων 61 παιδιών έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας από τις επιχειρήσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον θέσεων της Χαμάς. Το Ισραήλ από την πλευρά του μετρά δέκα απώλειες από τις ρουκέτες που εξαπολύει καθημερινά η Χαμάς. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε νέα επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν κάλεσε το Ισραήλ να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των αμάχων, ενώ η Ουάσιγκτον ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με την Αίγυπτο σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης.

Στην περιοχή θα βρεθεί σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ εντός της ημέρας θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για να εξετάσει την κατάσταση στη Μέσαη Ανατολή. Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή ο Ν. Δένδιας θα έχει συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ', τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Ιμπραχιμ Στάγεχ. Επίσης, θα μεταβεί στην Ιορδανία όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί, ενώ στις 20 Μαΐου θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μαΐου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ