Μητέρες - δολοφόνοι: 10 υποθέσεις που συγκλόνισαν τον κόσμο

Δεν υπάρχει ίσως πιο σοκαριστικό έγκλημα από έναν γονιό που σκοτώνει το ίδιο του παιδί.

Η δίωξη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της (και οι έρευνες για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της) έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη με ειδικούς να μιλούν για το «έγκλημα του αιώνα». Φρίκη και σοκ και είχαν προκαλέσει παγκοσμίως 10 περιπτώσεις με σύγχρονες «Μήδειες» που σκότωσαν τα παιδιά τους.

1. Σούζαν Σμιθ: Έπνιξε 2 γιους – υποστήριξε ότι έπεσαν θύμα απαγωγής

Τον Οκτώβριο του 1994 η Σμιθ έπνιξε τους δύο γιους τους, ηλικίας 14 μηνών και 3 ετών, κοντά στο σπίτι τους στη Νότια Καρολίνα. Τα έβαλε σε ένα αυτοκίνητο, τα έδεσε με τη ζώνη ασφαλείας και έριξε το αυτοκίνητο στη λίμνη. Αρχικά υποστήριξε ότι κάποιος έκλεψε το αυτοκίνητό της και απήγαγε τα παιδιά της. Δεν είπε ποτέ ξεκάθαρα γιατί το έκανε, αλλά τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έγραφαν τότε ότι ο φίλος της δεν ήθελε παιδιά. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Θα μπορέσει να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης το 2024.

2. Άντρεα Γέιτς: Έπνιξε τα 5 παιδιά της στη μπανιέρα

Τον Ιούνιο του 2001 η Γέιτς έπνιξε το ένα μετά το άλλο τα παιδιά της σε μία μπανιέρα, ενώ ο σύζυγός της ήταν στη δουλειά. Η 37χρονη τότε καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονίες από πρόθεση , αλλά άσκησε έφεση και το 2006 βγήκε από τη φυλακή και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρείο, όπου βρίσκεται έως σήμερα.

3. Rαΐνα Ίνα Ταϊντέι: Σκότωσε 8 παιδιά

Τον Δεκέμβριο του 2014 η 40χρονη Ταϊντέι μαχαίρωσε έως θανάτου επτά από τα 8 παιδιά της και την ανιψιά της. Σκότωσε 4 κορίτσια και 4 αγόρια ηλικίας 2 έως 14 ετών και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Επέζησε, αλλά απέφυγε τη φυλακή, με τις αρχές να την οδηγούν σε πτέρυγα υψηλής ασφαλείας ψυχιατρικής κλινικής.

4. Μέγκαν Χάντσμαν: Ασφυκτικός θάνατος για 6 νεογέννητα

Η Χάντσμαν ομολόγησε την ενοχή της το 2015 για τη δολοφονία 6 παιδιών, αμέσως μετά τη γέννησή τους, από το 1996 έως και το 2006. Τους προκαλούσε ασφυξία, τα έβαζε σε πλαστικές σακούλες και τα κρατούσε στο γκαράζ της, όπου ο σύζυγός της τα βρήκε το 2014. Είχε μακρύ ιστορικό εξάρτησης από αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες.«Δεν αισθανόμουν αρκετά δυνατή να είμαι μητέρα σε αυτά τα μικροσκοπικά βρέφη. Ήθελα να αποφύγουν την απαίσια ζωή που θα τους πρόσφερα» δήλωσε στο δικαστήριο, που την καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

5. Ζανέτ Μισέλ Χόους: Σκότωσε τα «δαιμονισμένα» παιδιά της

Η Χόους κλείδωσε την 3 ετών κόρη της και τον 1 έτους γιο της στην τουαλέτα ενός βενζινάδικου και τους σκότωσε με μαχαίρι. Όταν συνελήφθη είπε ότι τα παιδιά ήταν δαιμονισμένα και έπρεπε να σκοτώσει τους δαίμονες. Οδηγήθηκε σε ψυχιατρείο.


6. Σόυζαν Γιούμπανκς: Για να εκδικηθεί τον πρώην άντρα της

Τέσσερις γιοι, ηλικίας 4 έως 14 ετών, έπεσαν νεκροί το 1997 στο Σαν Μάρκος της Καλιφόρνιας από τα πυρά της μητέρας τους. Είχε πιει, είχε πάρει ναρκωτικά και ήθελε, όπως είπε, να εκδικηθεί τον πατέρα των παιδιών, που την είχε εγκαταλείψει. «Με πρόδωσες. Έχασα όσους αγαπούσα. Τώρα ήρθε η ώρα να πάθεις το ίδιο» έγραψε σε ένα σημείωμα. Το δικαστήριο της επέβαλε την θανατική ποινή.

7. Ντόρα Μπουενρόστρο: Σχεδίασε τη δολοφονία των 3 παιδιών

Σκότωσε με μαχαίρι τις δύο κόρες της 9 και 8 ετών και τον 4 ετών γιο της το 1994 στην Καλιφόρνια. Αποδείχθηκε ότι είχε σχεδιάσει τις δολοφονίες και προσπάθεισε να παγιδέψει τον πρώην σύζυγό της, υποστηρίζοντας στις αρχές ότι εκείνος ήταν ο δράστης. Της επεβλήθη η θανατική ποινή.

8. Φράνσις Νιούτον: Σκότωσε όλη της την οικογένεια

Πυροβόλησε και σκότωσε τον σύζυγό της, τον 7χρονο γιο τους και την 21 μηνών κόρη τους το 1987 και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ο δράστης ήταν ένας έμπορος ναρκωτικών. Καταδικάστηκε το 1988 και εκτελέστηκε το 2005.

9. Τσάινα Άρνολντ: Έψησε το βρέφος της

Το 2005 η Τσάινα Άρνολντ ύστερα από έναν άγριο καυγά με τον φίλο της για το ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού έβαλα την 28 ημερών κόρη της στο φούρνο μικροκυμάτων για περισσότερο από 2 λεπτά. Στην πρώτη δίκη ισχυρίστηκε ότι το βρέφος βρήκε νεκρό στον φούρνο ο γιος του φίλου της, ο οποίος και τους είπε πως το ειχε βάλει εκεί ένα άλλο παιδί. Δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία και αφέθηκε ελεύθερη. Ακολούθησε και άλλη δίωξη. Στη δεύτερη δίκη οι αρχές είχαν «δέσει» την υπόθεση καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

10. Nατάλια Μ.: Η Γερμανίδα με τα πανάκια

3 αιφνίδιοι θάνατοι μωρών στην ίδια οικογένεια μέσα σε διάστημα λίγων ετών κινητοποίησαν τις γερμανικές αρχές. Αφού ο γονιδιακός έλεγχος απέκλεισε τα παθολογικά αίτια, η αστυνομία έστρεψε τις υποψίες στη μητέρα, που ήταν πάντα μόνη με τα παιδιά την ώρα του θανάτου τους. Ύστερα από πίεση αστυνομικού, που της είπε ότι γνωρίζει πως η ίδια και ο άντρας της είναι οι δολοφόνοι, ομολόγησε: «Όχι εκείνος δεν είχε καμία σχέση, το έκανα μόνη μου». Περιέγραψε λεπτομερώς πώς έπνιξε τα παιδιά της, κλείνοντάς τους το στόμα με το πανάκι για τα σάλια κρατώντας ταυτόχρονα τη μύτη τους, περιμένοντας να πεθάνουν.

Με πληροφορίες από Μercury News, People.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ