Σόιμπλε: Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος της

Ολοένα και πιο δύσκολο είναι να βρεθεί λύση για την Ελλάδα δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε τονίζοντας παράλληλα ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας δεν είναι το χρέος της...αλλά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι ανταγωνιστική!

«Το θέμα δεν είναι η αναδιάρθρωση του χρέους αλλά πώς η Ελλάδα θα κατορθώσει να επιστρέψει σε πορεία ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς της και να κερδίσει εκ νέου πρόσβαση στις αγορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός.

Επιμένοντας στην σκληρή γραμμή, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε πως έχει γίνει όλο και πιο δύσκολη η εξεύρεση λύσης με την Ελλάδα, για την οποία επεσήμανε πως «αντιμετωπίζει πρόβλημα χρόνου».

Εξάλλου, απαισιόδοξος για την επίτευξης λύσης στα ελληνικά προβλήαματα κατά το αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εμφανίστηκε ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόσθεσε ωστόσο ότι θα μεταχειριστούν κάθε μέσο για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα.

Νωρίτερα, ανώτατος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης, δήλωνε ότι η Γερμανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει μια έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε επίσης ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς την Δευτέρα ήταν δύσκολες και πρόσθεσε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν θα είχε αντίρρηση αν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ επιθυμεί να κλείσει συνάντηση για την Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής, αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπήρχε ακόμη πρόσκληση.

Σε ό,τι αφορά την πρόσκληση που απηύθυνε η κ. Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε ότι είναι σημαντικό, τώρα, να μιλάμε ο ένας με τον άλλον.

«Είναι ακριβώς ο σωστός χρόνος για μια διεξοδική, άμεση συζήτηση» προσέθεσε και σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και δείπνο εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ