ΔΝΤ: Είμαστε ευέλικτοι και ανοιχτοί σε διαφορετικές ιδέες στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Gery Rice ανέφερε ότι το Ταμείο είναι ευέλικτο και ανοιχτό σε διαφορετικές ιδέες και επιλογές, αλλά παραμένει σταθερό στην ανάγκη να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν συμφωνηθεί.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Rice απάντησε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και υπάρχει πρόοδος αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος.

Το Ταμείο εργάζεται εντατικά με όλες τις πλευρές, τις ελληνικές και τις ευρωπαϊκές αρχές. Είμαστε ευέλικτοι και ανοιχτοί σε διαφορετικές ιδέες και επιλογές, αλλά είμαστε σταθεροί στην ανάγκη να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν συμφωνηθεί, υπογράμμισε ο ίδιος.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το ΔΝΤ εξετάζει σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Rice επανέλαβε ότι η βασική εκτίμηση του Ταμείου είναι ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ. Είναι όμως η δουλειά μας να εξετάζουμε διαφορετικά σενάρια. Αυτό κάνουμε για όλες τις χώρες, τόνισε.

Σχετικά με την πρόσκληση της Ρωσίας να γίνει η Ελλάδα το έκτο μέλος της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICs ο κ. Rice είπε ότι δεν έχει να πω πολλά. Εχω δει τα δημοσιεύματα, δεν γνωρίζω τίποτα για αυτό. Είναι ένα θέμα των ελληνικών αρχών, σημείωσε.

Ο κ. Rice επιβεβαίωσε ότι ο Paul Tomsen θα ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για την Ελλάδα, λέγοντας ότι είναι μια τυπική ενημέρωση του Συμβουλίου, κάτι που συμβαίνει σε πολλές χώρες. Έχει γίνει αρκετές φορές για την Ελλάδα, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ