Καμμένος: Ο λαός αντιστάθηκε και είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ

«Ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε με ένα μεγάλο όχι ενάντια στη φτωχοποίηση και στο τρόμο που εδώ και μια εβδομάδα καλλιεργήθηκε. Ο ελληνικός λαός με ένα συντριπτικό αποτέλεσμα είπε όχι στον εκβιασμό ναι στην Ευρώπη της Δημοκρατίας».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη του στα Ζάππειο σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη», τόνισε ενώ επιτέθηκε σε όσους προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν για το αποτέλεσμα.

«Είδαμε τον κ. Σούλτς να συστήνει στον ελληνικό λαό να αλλάξει την κυβέρνηση του. Είδαμε να απειλούνται οι Έλληνες να εκδιωχθούν από την Ευρώπη.

Ο ελληνικός λαός έζησε μια εβδομάδα μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας», επεσήμανε ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί μια έντιμη λύση στη διαπραγμάτευση και ότι οι εταίροι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα γιατί όπως είπε έτσι λειτουργεί η δημοκρατία.

«Αύριο η ελληνική κυβέρνηση ξεκινά την διαπραγμάτευση από εκεί που την άφησε. Θα επιδιώξουμε λύση που δεν θα εξαθλιώνει τους λαούς. Οι εντολές, οι απειλές, οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία τελείωσαν. Ελπίζω και εύχομαι ότι η συντριπτική απόφαση του ελληνικού λαού θα δώσει να καταλάβουν ότι οι λαοί είναι ισχυροί και ιεροί», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος. Και πρόσθεσε:

«Αυτό που μας ζητούσαν ήταν ανήθικο, δεν ήταν μια έντιμη συμφωνία. Αυτό που ζητούσαν ήταν να γονατίσει ο ελληνικός λαός με στόχο την αλλοίωση της Ευρώπης».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε εκτιμά ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, ο κ. Καμμένος απάντησε:

«Αν υπάρχει καλή θέληση σε λίγες ώρες μπορεί να τελειώσει. Εμείς δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να σέρνεται.

Σε άλλη ερώτηση τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που την βγάλουν εκτός ευρώ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια διάταξη που να προβλέπει την αποπομπή της Ελλάδας και δεν μπορεί με μονομερή απόφαση να παραβιαστούν οι κανόνες.

Τι περιμένετε από την γερμανική κυβέρνηση και τον κ. Σόϊμπλε, ρωτήθηκε.

«Να σεβαστεί το αποτέλεσμα. Αυτό είναι δημοκρατία».

Σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες, ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης που θα κατατεθεί αύριο το πρωί και θα γίνει δεκτό.

Επίσης ο κ. Καμμένος επέμεινε στην θέση του ότι δεν θα δεχθεί αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και μείωση των αμυντικών δαπανών τονίζοντας ότι αυτά είναι όρος παραμονής του κόμματος του στη κυβέρνηση.

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε ενωτικός τονίζοντας ότι «εμείς τους θέλουμε όλους. Και αυτούς που ψήφισαν όχι και αυτούς που ψήφισαν ναι.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από το αξίωμα του πρόεδρου της ΝΔ ο κ. Καμένος απάντησε:

«Δεν με συγκλόνισε το γεγονός».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ