Λαγκάρντ: Οι τραπεζίτες δεν πρέπει να ανησυχούν για το bitcoin

Οι τραπεζίτες δεν πρέπει να ανησυχούν για τις ανατροπές που μπορεί να φέρουν στην χρηματοπιστωτική βιομηχανία τα ψηφιακά νομίσματα και η τεχνολογία πίσω από αυτά, δήλωσε η Κριστίν Λαγάρντ.

Η ίδια τους κάλεσε να δουν τις αρνητικές πτυχές που έχουν οι νέες αυτές τεχνολογίες, καθώς η ανωνυμία που προσφέρουν είναι πόλος έλξης για απάτες, τονίζοντας τον θετικό ρόλο που μπορεί να παίξουν οι τράπεζες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε σε τραπεζικό συνέδριο στην Νέα Υόρκη:

«Πολλοί από εσάς έχετε ακούσει όχι μόνο για το bitcoin αλλά και τα blockchains και την απίστευτη αυτή τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από τα bitcoin αυτήν την στιγμή στον κόσμο και πόσο χρήσιμο θα ήταν να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη.
Και πολλοί από εσάς στην βιομηχανία ανησυχείτε ότι οι τεχνολογίες αυτές θα έχουν ανατρεπτικό ρόλο για την υπάρχουσα βιομηχανία.

Σταματήστε για ένα λεπτό και σκεφτείτε.

Αν αυτές οι νέες τεχνολογίες και για όσο αυτές οι νέες τεχνολογίες κάνουν κατάχρηση και εκμεταλλεύονται την απόδοση της ανωνυμίας, πιστεύω ότι η τραπεζική βιομηχανία έχει μερικές καλές ημέρες μπροστά της εφόσον λάβει δράση σε αυτά τα ζητήματα που αφορούν το κεφάλαια και την κουλτούρα, για να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ