Ενδιαφέρον για την απόκτηση της Μαρίνας Αλίμου

Αλλά και γκρίνιες από ιδιώτες - Τι ζητούν από το ΤΑΙΠΕΔ

 

Οκτώ επενδυτικά σχήματα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της Μαρίνας Αλίμου, με την πρώτη φάση του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ να «τρέχει» μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Με την προθεσμία γραπτής υποβολής του ενδιαφέροντος να εκπνέει στις 31 του μήνα, ήδη ξένα και εγχώρια επενδυτικά σχήματα από το ευρύτερο χώρο της ανάπτυξης ακινήτων, του τουρισμού, διαχείρισης μαρίνων, κατασκευών κ.α., έχουν καταθέσει ερωτήματα στο ΤΑΙΠΕΔ ζητώντας διευκρινήσεις επί θεμάτων του διαγωνισμού. Οι επικεφαλής του Ταμείου εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον αυτό θα μετουσιωθεί και σε υποβολή ενδιαφέροντος κατά την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας.

ΗΜαρίνα Αλίμου εκτός του ότι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες της ανατολικής Μεσογείου, με στρατηγική θέση στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, διαθέτει μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης της χερσαίας έκτασης της, επιφάνειας περίπου 210.000 τ.μ.

Την ίδια στιγμή, τον προβληματισμό τους για την επόμενη ημέρα του κλάδου, αφότου ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός παραχώρησης της μαρίνας Αλίμου σε ιδιώτες, εκφράζουν από τη διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ). Ζητούν τόσο από το ΤΑΙΠΕΔ όσο και από το υπουργείο Τουρισμού να εξασφαλιστεί ότι θα έχουν πρόσβαση είτε στη μαρίνα Αλίμου είτε σε άλλη μαρίνα που θα κατασκευαστεί για τον σκοπό αυτό.

Ζητούν επίσης, χωρίς όμως να είναι δυνατό να τους το εξασφαλίσει η ελληνική πολιτεία ή το ΤΑΙΠΕΔ, να παραμείνει εν ενεργεία το επαγγελματικό τιμολόγιο (εκπτωτικό), το οποίο έχει νομοθετηθεί από το 2004.
Ο στόλος των επαγγελματικών σκαφών χωρίς πλήρωμα που χρησιμοποιεί τον Άλιμο ως βάση υπολογίζεται ότι φτάνει τα 850, καλύπτοντας περίπου το 85% των θέσεων ελλιμενισμού της μαρίνας (1.250).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ