Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ

Με την επικαιροποίηση της δεύτερης μεταμνημονιακής έκθεσης για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ.

Η Κομισιόν αναγνωρίζει, πλέον πως “ Ελλάδα έχει λάβει πλέον τα αναγκαία μέτρα για την επίτευξη όλων των συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων που αναμένονταν για τα τέλη του 2018”.

Η έκθεση επισημαίνει πως οι ελληνικές αρχές πρέπει να διασφαλίζουν “ιασφαλίζουν τη διαρκή εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο της Ευρωομάδας του Ιουνίου 2018.

Το περιεχόμενο της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας της 27ης Φεβρουαρίου 2019 και η εν συνεχεία επικαιροποίησή της θα χρησιμοποιηθούν από την Ευρωομάδα για να συζητηθεί η αποδέσμευση μιας πρώτης δόσης μέτρων για το χρέος” καταλήγει η ανακοίνωση.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το Eurogroup που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή 5 Απριλίου στο Βουκουρέστι αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης.

Η επικαιροποιημένη έκθεση είναι διαθέσιμη εδώ (στα αγγλικά)

Η επικαιροποιημένη δεύτερη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας - Απρίλιος 2019 (enhanced_surveillance_report_-_greece_april_2019_en.pdf | 172.41 KB | application/pdf)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ