Σκηνές πανικού σε Ιταλία και χρηματιστήρια

Τέσσερις οι νεκροί στη γειτονική μας χώρα - Στο -5,7% το Χρηματιστήριο Αθηνών

Έφοδο στα σουπερμάρκετ για προμήθεια βασικών αγαθών έχουν κάνει χιλιάδες πολίτες στην Ιταλία, ενώ οι αρχές ανακοινώνουν σειρά περιοριστικών μέτρων. Ο κορονοϊός «χτυπά» και τις κεφαλαιαγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Σε πολλές πόλεις της βόρειας Ιταλίας, στις περιοχές του Βένετο και της Λομβαρδίας, τα ράφια των σουπερμάρκετ έχουν αδειάσει μετά και την επιβολή μέτρων που περιορίζουν την κίνηση των πολιτών.

Το ιταλικό πρακτορείο ANSA αναφέρει ότι στα μέτρα που έχουν ληφθεί περιλαμβάνεται η τέλεση γάμων και κηδειών με παρουσία μόνο των στενών συγγενών.

Η αναταραχή αποτυπώνεται και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρούσε κατά 3,45%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο έχανε 3%. Η πτώση έφτασε σε σημεία υπερβολής στην ελληνική αγορά, καθώς ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο υποχωρούσε κατά 5,8%.

Οι νέες εξελίξεις με την «άφιξη» του κορονοϊού στην Ιταλία προκαλούν ανησυχία στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ