Δεν βγήκε ΠτΔ: Υπέρ του Στ. Δήμα 160 βουλευτές, 135 παρών

Χαμηλότερα των προβλέψεων της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, με το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης να είναι στραμμένο στις αποφάσεις που θα λάβουν οι Έλληνες βουλευτές.

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με 160 βουλευτές να τάσσονται υπέρ του Στ. Δήμα ενώ παρών ψήφισαν 135 βουλευτές. Απόντες ήταν 5 βουλευτές. Η κα Χατζησοφιά που έλειπε με επιστολή της τασσόταν υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα ωστόσο δεν μπορεί να προσμετρηθεί γιατί εκφράζει προθεση ψήφου. Απόντες ήταν οι Γιοβανόπουλος Κωνσταντίνος, Κασσαπίδης Γεώργιος, Μπούκουρας Ευστάθιος, Αλεξόπουλος Χρυσοβαλάντης και Χατζησοφιά Άννα.

Έκπληξη αποτελεσε η στάση του Π. Μελά, ο οποίος υπολογιζόταν σε εκείνους που θα υποστήριζαν τον κυβερνητικό υποψήφιο.

Υπέρ του Στ. Δήμα ψήφισαν πέντε περισσότεροι βουλευτές από όσους αριθμεί η κυβερνητική πλειοψηφία.

Από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, «παρών» ψήφισαν Ν. Μιχαλολιάκος και Χρ. Παππάς και οι άλλοι βουλευτές, ενώ «παρών στη φυλακή» δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία, ο Σταύρος Δήμας είπε στους δημοσιογράφους πως δήλωση θα κάνει μετά την τρίτη ψηφοφορία.

Στην κυβέρνηση υπολογίζουν ότι οι θετικές ψήφοι για τον Σταύρο Δήμα θα κυμανθούν μεταξύ 162 και 166, ενώ τονίζουν ότι η πρώτη ψηφοφορία δεν προσφέρεται για γόνιμα συμπεράσματα.

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν πως στην πρώτη ψηφοφορία δεν θα διαρραγούν οι Ανεξάρτητοι Ελλήνες και της Δημοκρατικής Αριστέρας.

Ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται επίσης μπετόν ως προς τους 12 βουλευτές που αποτελούν την κοινοβουλευτική ομάδα του.

Η δεύτερη ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ