Μητσοτάκης: Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό

Είμαστε στην αρχή της μάχης που θα είναι δύσκολη στο επόμενο δίμηνο, τόνισε σε νέο του διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο νέο του διάγγελμα ο πρωθυπουργός επανέλαβε την έκκλησή του για περιορισμό των μετακινήσεων και προανήγγειλε λήψη επιπλέον μέτρων στις ημέρες και εβδομάδες που θα έρθουν.

«Είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Όσα ερείπια και αν υπάρξουν θέλουμε τους ανθρώπους υγιείς για να μπορέσουμε να τα ξαναφτιάξουμε», ανέφερε και προειδοποίησε πως θα υπάρξουν απώλειες στην οικονομία που όμως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, ενώ εξήγγειλε πως θα δοθούν 2 δισ. ευρώ σε πρώτη φάση για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επιγραμματικά στις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup και σημείωσε πως θα ανακοινωθούν αύριο μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας. Τόνισε την αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και σημείωσε πως υπάρχει επικοινωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος και την ΕΚΤ για να μη δημιουργηθεί μια νέα γενιά μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Θέλουμε να σώσουμε θέσεις εργασίας, απευθύνω έκκληση στις επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις» ανέφερε και πρόσθεσε πως κατευθύνονται στις θέσεις τους 2.000 νέοι νοσηλευτές, ενώ τα νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και Attica που θα νοσηλεύουν αποκλειστικά ασθενείς με Covid-19 συνεισφέρουν με 1.900 κλίνες. «Εύχομαι να μην τις χρειαστούμε όλες, αυτό όμως εξαρτάται από όλους μας» σημείωσε και επανέλαβε την έκκληση του για περιορισμό των μετακινήσεων και για τήρηση των οδηγιών των ειδικών.

«Είμαστε στην αρχή της μάχης που θα είναι δύσκολη αυτό το δίμηνο» δήλωσε ο πρωθυπουργός και εξήρε το έργο των γιατρών λέγοντας πως δεν τους αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα αλλά και κάτι περισσότερο, υποσχόμενος πως θα μεριμνήσει προσωπικά για αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ