Ιταλία: Ο κεντροαριστερός συνασπισμός καταρρέει λίγες μέρες μετά τη συμφωνία

Οι Δημοκρατικοί προσπάθησαν να διευρύνουν την απήχηση τους με συμμαχίες. Η διάλυση του συνασπισμού θα μπορούσε να ενισχύσει την πιθανότητα σαρωτικής νίκης της δεξιάς

Ένα κόμμα του κέντρου στην Ιταλία, εγκατέλειψε τη συμμαχία του με τους Δημοκρατικούς, λίγες ημέρες αφότου συμφώνησε να ενώσει τις δυνάμεις του σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια ολοκληρωτική επικράτηση της Δεξιάς, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, που προκλήθηκαν από την πτώση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι.

Το κόμμα Azione, αποχώρησε επειδή «τα κομμάτια απλά δεν ταίριαζαν μεταξύ τους», δήλωσε ο ηγέτης του, Κάρλο Καλέντα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Rai χθες Κυριακή.

«Δεν αισθάνομαι άνετα με αυτό, δεν υπάρχει θάρρος, ομορφιά, σοβαρότητα και αγάπη στο να κάνεις πολιτική, οπότε ανακοίνωσα στους ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος ότι δεν σκοπεύω να συνεχίσω με αυτή τη συμμαχία», είπε ο Καλέντα.

Το φιλοευρωπαϊκό κόμμα Ένωση+Ευρώπη, διαμήνυσε ότι θα παραμείνει σε έναν μειωμένο πλέον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών για τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δήλωση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ