Κατάρ: Απαγορεύει το αλκοόλ στα γήπεδα του Μουντιάλ

Αξιωματούχοι του Κατάρ πρόκειται να απαγορεύσουν την πώληση αλκοόλ στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανατρέποντας δραματικά την απόφαση να επιτραπεί στην Anheuser - Busch InBev NV, να πουλήσει μπύρα Budweiser, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η απόφαση πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση κερκίδων που σερβίρουν αλκοόλ πιο μακριά από τα γήπεδα, είπε το άτομο. Το τουρνουά, που είναι συνήθως το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο και μια δεκαετία στον προγραμματισμό, ξεκινά την Κυριακή με τους οικοδεσπότες να αντιμετωπίζουν τον Ισημερινό.

Η διαθεσιμότητα αλκοόλ ήταν ένα ιδιαίτερο σημείο ανάφλεξης για κριτική γύρω από την απόφαση της FIFA να πραγματοποιήσει το τετραετές θέαμα ποδοσφαίρου σε μια συντηρητική μουσουλμανική χώρα όπου οι δημόσιες εκδηλώσεις στοργής, φασαρία και μέθης είναι ταμπού.

Το Κατάρ απαγορεύει τις πωλήσεις αλκοόλ σε όλα σχεδόν τα εστιατόρια που δεν σχετίζονται με ξενοδοχείο ή θέρετρο υψηλών προδιαγραφών. Με την άδεια του εργοδότη, οι ξένοι κάτοικοι μπορούν επίσης να αγοράσουν μπουκάλια ποτών, μπύρας και κρασιού για οικιακή κατανάλωση από ένα μόνο αμαξοστάσιο της Qatar Airways στα περίχωρα της Ντόχα.

Η FIFA και η εταιρεία κατασκευής Budweiser AB Inbev, οι οποίες συνεργάζονται από το 1986, πιέζουν για περισσότερες παραχωρήσεις. Είχαν επιτυχία στο παρελθόν, η Βραζιλία ψήφισε το λεγόμενο νομοσχέδιο Budweiser για να ανατρέψει τους τοπικούς νόμους που απαγόρευαν την μπύρα στα γήπεδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ