Νέες αποκαλύψεις για το Facebook και τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων

Έγγραφα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζουν το Facebook να δίνει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών του σε τρίτες εταιρείες.

Οι νέες αποκαλύψεις ήρθαν από το Κοινοβούλιο της Βρετανίας και σύμφωνα με αυτές το Facebook συζητούσε με διάφορες εταιρείες όπως η Netflix, η Airbnb και η Lyft το ενδεχόμενο να τους δώσει πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών και στους καταλόγους των φίλων τους, χωρίς να είναι σαφές αν εκείνοι είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Επίσης αποκαλύπτεται πως το Facebook ακολουθούσε επιθετικές τακτικές για να περιορίσει τις δυνατότητες πρόσβασης των ανταγωνιστών του όπως είναι το Twitter σε ορισμένες λειτουργίες, καθώς και ότι η εφαρμογή του Facebook για το Android είχε σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καταγράφει στοιχεία για τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα SMS που έστελνε ο χρήστης, χωρίς βέβαια ο ίδιος να γνωρίζει κάτι για αυτή τη δραστηριότητα.

Το Facebook υποστηρίζει πως τα έγγραφα δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα και πως δεν πουλάει σε τρίτους τα δεδομένα χρηστών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ