Αλλάζει η διοίκηση της Eurobank - Ποιοι αναλαμβάνουν

Οι ανακατατάξεις στις συστημικές τράπεζες ξεκινούν από την Eurobank.

Της Εφης Καραγεώργου.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ΔΣ στην τράπεζα και σύμφωνα με πληροφορίεςμη εκτελεστικός πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Καραμούζης, και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Φωκίων Καραβίας.

Ο κ. Χρήστος Μεγάλουαποχωρεί από την τράπεζα και αναλαμβάνει σημαίνουσα θέση στο Fairfax στο Τορόντο.

Για τις αλλαγές είναι ενήμερο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ήδη τις έχει εγκρίνει, όπως και η κυβέρνηση, ενώ την εισήγηση φέρεται να έκανε ο εκ των βασικών μετόχων της τράπεζας, το επενδυτικό fund Fairfax.

Δύο 24ωρα λοιπόν, μετά την συνάντηση του επικεφαλής της FairfaxΠρεμ Γουάτσα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη, ξεκινούν από την Eurobank οι αλλαγές στις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών.

Η συνάντηση της Παρασκευής όπως σημείωναν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, έγινε σε καλό κλίμα έγινε και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη της τράπεζας και ανάκαμψη της μετοχικής της αξίας. Ο κ. Γουάτσα φέρεται να εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεχίσει την επενδυτική του δραστηριότητα στην Ελλάδα..

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως: η Eurobank είναι πλήρως ιδιωτικοποιημένη τράπεζα και η αλλαγήτης διοίκησης γίνεται με πρωτοβουλία των βασικών της μετόχων, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι οι ανακατατάξεις συμφωνήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ