Τα σχέδια της Eurobank για τα "κόκκινα" δάνεια και τον μετασχηματισμό της

Η απορρόφηση της Grivalia θα ολοκληρωθεί τον Μάιο, ανέφερε μεταξύ άλλων η διοίκηση της Eurobank κατά τη χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας για το 2018.

Η διαδικασία για την απορρόφηση της Grivalia είναι εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας και πρόσθεσε πως τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί η πώληση των ομολόγων ενδιάμεσης διαβάθμισης από την τιτλοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων του χαρτοφυλακίου Pillar.

Η τράπεζα αναμένει επίσης πως μέσα στον Ιούνιο θα έχει λάβει τις δεσμευτικές προσφορές για την πώληση της FPS, εταιρείας που ασχολείται με τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ενώ θα έχει ολοκληρθωέι η τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Cairo με μη εξυπηρετούμενα δάνεια 7 δισ. ευρώ.

Τέλος, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός της Eurobank με τη μετατροπή της εισηγμένης τράπεζας σε εταιρεία συμμετοχών και τη μεταβίβαση του συνόλου του ενεργητικού και παθητικού σε μία νέα θυγατρική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ